Припрема...

3. јануар 2023.

Кандићева каже да само лидер опозиције, Курти, може да победи Вучића


Ко би лако победио Вучића? Само Курти, лепим језиком, образовањем и конструктивном тврдоглавошћу, поручује Кандићева.

Преварио се свако ко је помислио да су безидејни у делу опозиционе јавности. Напротив. Оснивач Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић лансирала је предлог за лидера српске опозиције. Пошто су овдашњи опозиционари као рогови у врећи и ваљда недостојни те позиције, Кандићева им је препоручила да из Приштине повуку свог вођу. И то Аљбина Куртија, премијера привремених приштинских институција, а најпре због његових манира(?!).

Кандићева сматра да једино Курти има капацитет да изађе на црту председнику Србије и СНС Александру Вучићу. Његове предности, ваљда за разлику од опозиционих шефова, јесу говор, начитаност, интелектуалне вештине…

– Да је другачије, да смо сви у ЕУ, и избори у демократској Србији, ко би лако победио @avucic ? Само Албин Курти, лепим језиком, образовањем и конструктивном тврдоглавошћу – написала је она на Твитеру.

ЛОГИЧАН ПРЕДЛОГ

Овај предлог је, истиче у разговору за Српски телеграф члан Председништва СНС и шеф посланика напредњака Миленко Јованов, искрен и логичан:

– Сопственим ушима сам слушао посланике у нашој Скупштини како понављају Куртијеве ставове и залажу се за његове политичке циљеве. То се није десило једном, него на свакој седници и то су радили посланици готово свих опозиционих партија. Зато нема ничег природнијег да Куртија и формално прогласе за свог лидера.

Међутим, како закључује, тешко да би био успешан у суочавању са председником Вучићем:

– Јер му ни до сада није пошло за руком да га надигра иако је за то имао подршку много озбиљнијих сила од Наташе Кандић и другосрбијанске аутошовинистичке елите и опозиционих партија.