Припрема...

12. септембар 2018.

Сарадња са АПВ на корист грађана, а не појединаца


О успешној сарадњи градске и покрајинске власти сведоче многобројни пројекти. Захваљујући заједничким средствима из градског буџета и из касе покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у висини од укупно 45 милиона динара, гради се канализација у сливу Шумице, чиме ће вишедеценијски комунални проблем становника овог дела Кикинде, напокон бити решен.

Ускоро следи и изградња два нова бунара који ће побољшати водоснабдевање и бити у функцији будућег постројења за прераду пијаће воде, најавио је приликом посете Кикинди у уторак Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

–Укупна вредност пројекта је 25 милиона. Уговор са градом потписали смо прошле недеље. Учешће секретаријата је 17 и по милиона, а града седам и по милиона. Неки бунари су стари и преко 30 година. Са нова два бунара добићемо нових 60, 70 литара у секунди који треба да буду у функцији и новог постројења за прераду воде– казао је Радојевић.

За сарадњу са првим човеком града Павлом Марковим и његовим тимом, Радојевић је имао само речи хвале напомињући изузетну координацију са Миленком Јовановим, покрајинским послаником. Одговарајући на новинарско питање о будућим пројектима, Јованов указује да ће и убудуће о успешности сарадње два нивоа власти сведочити дела.

У ранијем периоду у Кикинди смо имали прилику да видимо како се у град формално сливају стотине милиона динара, а да грађани од тога немају ништа, али да зато појединци имају много. Сада правимо потпуно обрнуту причу, а то је да град и грађани имају користи, а појединци само као грађани и никако другачије. А споменике оном претходном времену имате прилике да видите– истакао је Јованов додајући да градска власт подједнако брине о периферији као и о центру града.

Нећемо следити манир да грађанима унапред причамо о стварима које они запамте, али политичари забораве. Градоначелник Марков показује да једнако брине о свим грађанима Кикинде. Није му милија лакша варијанта да шминка трг и три улице около него се труди да сви грађани Кикинде живе у уређеном граду– поручио је Јованов.

Извор: РТВ Рубин