Припрема...

13. април 2017.

Састанак са делегацијом Политбироа ЦК КП Кине


Висока политичка делегација Комунистичке партије НР Кине, на челу са чланом Политбироа Централног комитета ове партије Џангом Чунсианом, која се налази у посети Србији, данас је посетила и Покрајинску владу.

Високи гост из Кине нагласио је да је данашња посета Покрајинској влади и уследила зато што је АП Војводина важна, с обзиром на њену виталност за даљи развој сарадње.

Констатовано је да је битно да се заједно одаберу пројекти на којима ће се сарађивати, као почетна тачка и за будуће активности, наводи се у саопштењу прес службе покрајинске владе.

У разговору је посебно било речи о унапређењу привредне и трговинске сарадње, учешћу кинеских компанија у пројекту Фрушкогорског коридора, а као области у којој би се та сарадња могла реализовати споменута је пољопривреда, посебно сточарство.

Поред тога, истакнуто је да ће визна либерализација и увођење директне авионске линије Београд-Пекинг допринети и развоју туризма, а ова привредна грана у разговору је посебно апострофирана као веома перспективна.

На састанку су били присутни потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница, шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини АП Војводине Миленко Јованов и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Извор: ТАНЈУГ