Припрема...

30. јун 2014.

Шешир професора Петровића


08052014_nauka_2Естрадно вођење АП Војводине на штету њених грађана најбоље се огледа кроз стихове новокомпоноване народне песме Митра Мирића: ”Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине”, која је постала омиљени хит двојице професора новосадског Универзитета и доктора наука, Бојана Пајтића и Драгослава Петровића.

…..

Председник Покрајинског одбора ДСС за Војводину Миленко Јованов каже за ”Дневник” да о професору Петровићу најбоље говоре коментари оних са којима је у коалицији већ 15 година и који сада, како кажу, због њега ту коалицију хоће да напусте.

–  За нас у ДСС-у није проблем у било коме персонално из ове покрајинске владајуће коалиције, већ у политици коју воде, а која је врло често супротна интересема Србије као државе, али и грађана Србије који живе у Војводини. Исто тако, проблем је систем који су направили, јер га одликује каста која је наслоњена на покрајинску администрацију и која се потпуно отуђила од народа и води рачуна искључиво о својим интересима – каже Јованов и додаје:

– У том и таквом систему,  Драгослав Петровић има веома важну улогу, као неко ко одлучујуће утиче на кадровску политику и о томе су говорили и његови страначки пријатељи. Очекујем да ће у блиској будућности морати да објасни како је трошен новац секретаријата којим већ дуго руководи, а чији је део који се односи на науку формиран супротно Уставу и одлуци Уставног суда и шта конкретно грађани и привреда у Војводини имају од његовог рада и огромних буџета које је до сада потрошио.

Синиша Костић/Дневник  http://www.dnevnik.rs/politika/sesir-profesora-petrovica