Припрема...

5. децембар 2022.

Оштро осуђујем скандалозно понашање Двери


[vc_row][vc_column][vc_column_text css=“.vc_custom_1670330471881{margin-bottom: 20px !important;}“]

Онакав излив мржње никада није виђен под кровом Скупштине Србије
Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изрекао је јуче опомене посланицима Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу, Борку Пушкићу и Ивану Костићу, јер су изнели низ увреда на рачун премијерке Ане Брнабић.
Брнабићева је током свог излагања оценила да у Србији никада није и неће пролазити политика чистих гена, алудирајући на раније изречену забринутост Двери за генетску структуру будућих нараштаја, која би била промењена, према њиховом мишљењу, уколико би се омогућила вантелесна оплодња донираним репродуктивним материјалом.
Премијерка је оценила да је то фашизам, на шта су беспризорном мржњом против Брнабићеве, реаговала тројица посланика Двери.
Прво је премијерку извређао посланик Борко Пушкић, који је алудирао да је Брнабићева мушко, односно вређао ју је по основу полног опредељења. Назвао ју је „председник Владе, господин Брнабић“, Председавајућа Сузана Пауновић га је опоменула да не вређа и искључила му микрофон, а Пушкић је наставио да вређа премијерку по основу етничке припадности. Рекао јој је: „Ти си усташког порекла,твоји преци су усташе“.
Председавање Скупштином је потом преузео председник Скупштине Владимир Орлић, а лидер Двери Бошко Обрадовић је затражио реплику.
Своје излагање почео је речима да је тешко говорити после “председника Владе” који, како је рекао, “није заслужио да се нађе на том месту”, па је и њему искључен микрофон због вређања. Обрадовић је рекао да је држава и традиционална Србија увређена”, јер је у трећем мандату премијерка Ана Брнабић. „Ти си Хрватица, усташког порекла, ти ниси Српкиња, ми смо Срби“.
Орлић је затим изрекао опомене посланицима Двери, Обрадовићу, Пушкићу и Костићу и одређена је пауза. Сва тројица посланика Двери су онда отврено почели да урлају увреде Ани Брнабић: „Ти си срамота за српски род, усташка ку..а, врати се у своју усташку земљу, твој усташки род, ми смо Срби, а ти си усташки изрод, ти ниси жена, немој да нас заје..ваш“…
Миленко Јованов, шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, је за Ало! поручио да не постоји оправдање за овакво понашање посланика Двери.
– Мислим да су сви присутни били затечени, јер онакав излив мржње и гнева никада није виђен под кровом Скупштине Србије и ово је нови инцидент на дугој листи инцидената које су у Скупштини направиле Двери. Речи које су изговорене, увреде, претње и псовке су настављене и након што је председник Скупштине Владимир Орлић одредио паузу. Не постоји оправдање за онакво понашање, а посебно је лоше што ни у једном моменту нико од виновника није ни помислио да упути извињење премијерки – поручио је он за наш портал.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1670330394140-64c0ddbe-bac9-2″ taxonomies=“25″ exclude=“1881, 5620″][/vc_column][/vc_row]