Припрема...

12. јун 2021.

Скупљају јефтине политичке поене


[vc_row][vc_column][vc_column_text css=“.vc_custom_1623575194014{margin-bottom: 20px !important;}“]Захтев посланичке групе представника бошњачке и албанске мањине СДА – Уједињена долина да се усвоји резолуција о Сребреници је лицемеран и за скупљање јефтиних поена.

На овај начин саговорници „Новости“ из партија власти оцењују текст у којем се предлаже да се злочин у Сребреници мора квалификовати као геноцид, да ова лекција мора ући у ученичке уџбенике, да 11. јула треба да буде дан сећања.

Посланик Српске напредне странке Миленко Јованов каже да се и на овом примеру види да је председник Александар Вучић разбио у парампарчад тезе које су на штету Србије и Срба понављају деценијама, у циљу наметања колективне кривице нашој земљи и српском народу.

– Неко на овај начин жели да неким од тих теза да нову снагу. Они, заправо, предлажу исту декларацију какву је својевремено предлагала Мариника Тепић, па би подршку за њено усвајање тамо требало и да траже. Желим да подсетим да се Србија тим поводом већ изјаснила и да се председник Вучић поклонио страдалима у Сребреници, али су домаћини тај његов гест дочекали са идејом да га убију – истакао је Јованов.

Навео је и да је иницијатива само провокација дела посланика који „овим играњем показују да су зарад дневнополитичких поена спремни да се играју и са жртвама“.

– Јер, да шест посланика жели да се предлог заиста изгласа разговарали би са онима чија је подршка неопходна да скупе још 120 гласова. Пошто њима није стало да се ово изгласа, а ни да добију већину за предлог, већ да на мртвима добију неки политички поен, они су то послали у процедуру. Управо због тога и не желим да улазим у меритум предлога, јер ми је искрено испод сваког нивоа да полемишем са људима који и мртве користе зарад мрве популарности – рекао је Јованов.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1623575296104-f35442db-041a-8″ taxonomies=“25″ exclude=“4783″][/vc_column][/vc_row]