Припрема...

11. октобар 2022.

Смета им што млади добијају по 5.000


Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће најављена помоћ од 5.000 динара за младе од 16 до 29 година државу коштати 45 милиона. И то се, како је истакао, не чини због политике, већ је то начин да покажу пажња према младим људима:

– То смо већ радили у фебруару и јуну, па су многи говорили да је то због избора. Па какви су избори у јуну и децембру. Кад можемо и имамо чврсте јавне финансије, па што не бисмо помогли.

На тај начин одговорио је и на писање у јучерашњем листу Данас, који послује у оквиру „Јунајтед медије“ Драгана Шолака, где су тај гест државе покушали да минимизирају наводима да се новац даје јер Вучић страхује да ће млади покренути демонстрације у његовој земљи „благостања“, те да парама купује мир у кући (?!)

Шеф посланика СНС Миленко Јованов за Српски телеграф каже да се тиме још једном потврђује теза да се свако креће у границама сопствене покварености:

-– Ти људи, заправо, говоре шта би њима био мотив да повуку такав потез. Ми у СНС, за разлику од њих, наш народ поштујемо и не мислимо да су наши грађани на продају. Председник Вучић ради нешто сасвим друго. Држава, од када је његов утицај доминантан у нашем друштву, води одговорну економску политику чији се резултати виде и када је у питању стабилност јавних финансија, инвестиције… Али не води се та политика због статистике, већ да грађани осете побољшање у новчаницима. И ето, то се дешава. А друго, не сећам се да је пре Вучића неко народу нешто давао. Ни младима ни старима. Ни пет пара, а камоли више. Само су узимали за себе све што су могли. Зато ми је и јасно да ово нису у стању да разумеју. Б.Б.