Припрема...

14. јун 2023.

Снајпериста Армије БиХ на протестима против власти у Београду  


Читање увредљивих твитова и спорење око тога чији твитови и како утичу на подстицање насиља у друштву, обележило је наставак расправе у Скупштини Србије о формирању анкетног одбора који би требало да утврди чињенице и одговорност о масовним злочинима у ОШ „Владислав Рибникар“ и селима Дубона и Мало Орашје.

Миленко Јованов (СНС) осудио је то што је Радомир Лазовић пресретао народне посланике  испред парламента, наводећи да је спорно то што предавање држи човек који је лично организовао и пресретао посланике испред парламента и 2020. године, па је са групом хулигана малтретирао Марјана Ристичевића, јер је проценио да је овоме истекао мандат и да не може да уђе у зграду. Додао је да, као шеф посланичке групе, осуђује нападе на било чију децу, али да то не може да нам говори посланик који је устао да аплаудира особи која је у Скупштини прозивала Владимира Орлића како он васпитава своју децу.

„Ми ширимо насиље, а човек на ваше протесте дође са обешеном лутком Александра Вучића, то је последица онога што ви овде радите. Разумем вашу идеју да спустите тензију говорима, али очигледно да то не даје ефекта, јер на вашим протестима се опет догађа насиље. Зашто не кажете грађанима, да се ради о човеку који је сам у својој аутобиографији писао о томе како је завршио као снајпериста армије БиХ, друге брдске, елитне муџахединске бригаде?! А онда је на вашем протесту у вашој организацији дошао да се бори за шта у Србији? Шта њега брига шта се дешава у Србији, како то да се његов интерес поклопио са вашим? Ваше право је да са њима шетате, да вам они буду иконе протеста, ја само желим да кажем грађанима да то нисмо рекли ми, то је оно што је он написао у својој аутобиографији – снајпериста Армије БиХ. Човек је убијао Србе и сада, заједно са вама, представља нову снагу која ће да промени нешто у Србији. Нема нико проблем с тим што он шета с вама, али реците људима ко је човек и да је то својом руком написао у биографији – снајпериста Армије БиХ, који је кроз свој снајпер гледао српску децу“, поручио је Јованов послницима опозиције.

Такође, казао је и да Лазовић милионити пут прича о скаредности твитова, а да постоје тоне папира које би Јованов могао да донесе да грађани виде шта свако од посланика власти пролази захваљујући ономе шта опозиција ради у Скупштини.

„Ви почнете у Скупштини, Шолакови медији наставе, ширите мржњу и правите легитимне мете од нас. Иде се ка томе да се овај део сале потпуно дехуманизује, да би сваки вид насиља према овим људима био легитиман. Лагали сте како је фотошопирана фотографија Александра Вучића у „Рибникару“ и кад је то доказано, наставили сте да лажете, због дехуманизације. Како вас није срамота, где је извињење, Лазовићу? Нема, као што нема извини због тога што су за вас посланице Ћићолине, ни извини за гроктање… Али ћеш да позиваш на извињење?! Хајде доста лицемерја, заудара ваше лицемерје“, поручио је Јованов.