Припрема...

13. октобар 2017.

СНС задовољна сарадњом републичке и покрајинске владе


Влада премијерке АнеБрнабић, пета Влада коју предводи Српска напредна странка, навршилаје сто дана рада. За то време, како се наводи на сајту Владе, усвојено је више нацрта закона, одржано је 17 седница, а о постигнутим резултатима премијерка ће причати у суботу, 14. октобра, када ће, како је најавила,  саопштити и колико ће бити повећане плате и пензије у јавном сектору.

За протеклих сто дана одржана је и заједничка седница републичке и покрајинске владе. Након  прошлогодишње прве у Новом Саду, ова друга седница је одржана у Београду. Председавали су јој Брнабићева и председник Покрајинске владе Игор Мировић. Премијерка је истакла да су реализације свих пројеката на врху листе приоритета, а посебно је нагласила да ће до краја идуће године бити  изграђен научнотехнолошки иновациони парк у Новом Саду на 29.000 квадратних метара.

Шеф посланичке групе која је оку око Српске напредне странке у Скупштини Војводине Миленко Јованов каже да радом Владе Србије можемо бити не само задовољни него и презадовољни.

– За нас у покрајини посебно је важно да Влада има велико разумевање за инфраструктурне пројекте – Фрушкогорски коридор, поправљање пута између Новог Сада и Зрењанина, за пругу Београд–Будимпешта, изградњу зграде РТВ те Б и Ц блока Клиничког центра Војводине…

Како наводи, све наведено говори о томе да има разумевања и сарадње.

– За нас је такође значајно, посебно на дневном нивоу, и то да су сукоби који су раније постојали на релацији Бановина–Немањина, стављени ад акта у смислу да је онај ко је био генератор сукоба, а то је Пајтићева власт, изгубио инструмент да те сукобе изазива одлуком народа 2016. године. Дакле, захваљујући жељи грађана Србије који живе у АП Војводини, сада Покрајинска влада има нормалан и хармоничан однос с Републиком Србијом јер је после 16 година отерана бахата власт – истакао је Јованов.

Извор: Новосадски репортер

.