Припрема...

12. мај 2011.

Сове корисније од локалне власти


Сове ушаре на кикиндском тргу

Демократска странка Србије сматра да је, неколико месеци после реконструкције Владе Србије, јасно да је друга Влада Мирка Цветковића гора него прва и да су поново изневерена очекивања грађана. Члан Извршног одбора ДСС-а, Миленко Јованов, истиче да су сва обећања актуелне власти била лажна и да се реченицом: “Никада није било горе”, која се чује на сваком кораку, може описати ситуација у земљи.

“Влада је за само два месеца Србију задужила за више од милијарду евра. Довела је до поскупљења скоро свега у овој држави. Преко 40 посто поскупео је репроматеријал за сетву и пољопривреду уопште. Власт нема слуха за српско село и сељака и ни на који начин не жели да им помогне.” рекао је Јованов.


Грађани нису остеили корист ни од локалне власти, која, како је истакао Јованов, такође, даје само празна обећања.

“Сведоци смо да је најављивано да ће ово бити година великих радова, а све је исто откада је ова власт преузела одговорност за управљање Општином. Ниједан проблем грађана се не решава, а власт уводи нов модел – уместо да уради обећано, даје нова лажна обећања за наредне четири године. Наравно да нема ништа од те чувене вертикале власти и нових радних места. Грађани су реално имали већу корист од сова ушара које овде зимују ного од ове локалне власти.” – казао је Јованов и додао да у ванредни избори на свим нивоима једино решење за излаз из тешке економске ситуације.

ДСС је за национално одговорну власт, којој су интереси Србије на првом месту, а не утопистичке приче о европској будућности, која ће, како је рекао Јованов, на ред доћи 2018. или 2035. године.

Извор: Нове кикиндске новине