Припрема...

23. јун 2023.

Спавам дању, спавам ноћу, У СКУПШТИНИ КАД ГОД ХОЋУ!


„Можда спава са очима изван сваког зла“. Чувеним стиховима Владислава Петковића Диса, шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије Миленко Јованов описао је кратак видео који је објавио на свом Твитер налогу.

А на снимку (што више и није изненађење) посланик Александар Јовановић Ћута, једна од перјаница прозападне опозиције и главни организатор протеста, спава ли спава у клупи у парламенту током седнице. Да будемо поштени, види се на снимку и како се Ћута буди, исправља из погнутог положаја, у ком је био накренут на страну, у слатком сну, те онако карактеристично за неког ко се пренуо, покушава да (као) прати заседање.

Није то први пут да се појавио неки овакав снимак јер је, подсетимо, пре отприлике седам дана Ћута ухваћен оком камере у сличном издању, с тим да овог пута снимак без икакве сумње доказује да је спавао. А зашто је заспао? Па, без намере да му пресуђујемо, можда неколико коментара „живели“ испод објаве Миленка Јованова указује у ком би правцу требало да размишљамо.

А кад смо већ код тог правца, подсетимо да је пре неколико седмица папарацо нашег листа сликао Ћуту у једном од кафића у близини парламента у току седнице како испија ракијице. С’ обзиром на то које је доба дана било, наслов „Ћута рано рани, две ракије граби“ био је адекватан.

Присетимо се, такође, и састанка у Бабушници, где су се сви присутни шокирали када је Јовановићева сарадница на помен јела и пића рекла Ћути, довољно гласно да сви чују: „Не брините, понела сам вињак“.

И још за неке друге би то били тешки инциденти, док су за Ћуту ситинице у односу на све друго што ради, тек лажни еколог сликан је и како држи цигарету у скупштинској клупи, а заустављен је на улазу у зграду парламента јер је у торби носио бибер-спреј. Да не набрајамо даље, довољно је…

Како је за Ало! објаснио Миленко Јованов, коментаришући видео који је поставио на Твитеру, понашање Ћуте и његових колега описује однос према гласачима.

– То на најбољи начин показује однос опозиције, пре свега, према људима који су им дали глас, а онда и према Скупштини као институцији, али и према институцијама наше државе уопште. Срамота, заиста, али је то само делић онога што раде посланици опозиције на седницама. Жао ми је што камере не могу да забележе све што се у сали дешава, све те увреде, претње и псовке које упућују посланицима СНС – наглашава шеф посланичке групе напредњака.

 

https://youtu.be/3dzaoy491Ok