Припрема...

2. јул 2021.

Спреман сам за каменовање


„Kо год се бави неким јавним послом, мора бити спреман на каменовање“, поручио је јуче ексклузивно за Ало! наш познати песник и академик Матија Бећковић, који се нашао на мети најбруталнијих напада, увреда и клевета јер је председнику Александру Вучићу у среду уручио плакету за најплеменитији подвиг године, коју је шеф државе примио у име Републике Србије.

А „каменовање“ траје данима, увреде лете једна за другом, и то управо у правцу Бећковића, а упућују их симпатизери опозиције окупљени око Драгана Ђиласа, лидера ССП-а. – Велики песник, а мали човек – можемо рећи једна је од блажих увреда која је претходних дана упућена академику, све остале су много бруталније.

„Радикал и фашиста“, „Зашто неки људи оволико разочарају? Не могу да верујем. Матија Бећковић – Бивши!“, „Јесам ли вам опсовао данас оног посраног духовног оца чијим сте ми се цитатима редовно пењали на qрц?“, „Уписао се у квислинге и фашисте“, „И Бећковић је говно“, „Бећковић је будалетина за пример“, биле су само неке од увреда које су опозиционари изнели на рачун Матије Бећковића на друштвеној мрежи Твитер.Нажалост, било је и клетви и призивања смрти.

„Планира ли ова матора дртина Бећковић умирати?“, „Хоће ли овај Бећковић да угине већ једном или ће нас и даље гурати у ратове и ужасе. Док он удобно проведе цео живот. Аорист“, поручили су академику симпатизери опозиције.

Миленко Јованов, потпредседник СНС-а и посланик, за Ало! истиче да су „различити људи који су били вређани у претходном периоду, али су све време исти они који вређају“.

– То је група екстремних присталица политике бившег режима који вређају свакога ко се не придружује хорском урлању, пљувању и вређању свакога ко не мисли као они. То је процес који смо имали прилику да видимо и у случајевима Микија Манојловића, Ненада Јездића, Борислава Пекића… Ти људи немају граница и не могу да увиде да том њиховом екстремистичком лудилу нормалан и пристојан свет не жели да се придружи, ма колико они били гласни и пљували и вређали све који не мисле као они – казао је он, и додао:

– Ми у СНС-у сматрамо да политика треба да се води аргументима, супротстављањем различитих ставова. С друге стране ови људи који су очигледно решили да се додворе овој твитер елити немају други начин комуникације осим да вређају свакога ко није на њиховој страни или за кога процене да је напустио њихову страну – закључио је он.