Припрема...

30. јануар 2023.

Јединство око преговора било би добро за државу, али опозиција то неће


Председник Републике Српске Милорад Додик огласио се на свом Инстаграм профилу и поручио да одлуку о француско-немачком споразуму за Косово и Метохију морају донети заједно власт и опозиција у Србији, али и српско друштво у целини.

„Ако се одбија француско-немачки план, онда то мора да одбије и власт и опозиција, али и друштво у целини. Такође, ако га прихватамо, онда то треба сви да урадимо“, написао је Додик на свом Инстаграм налогу и додао:

„Срби, где год живели, морају да се окупе и буду јединствени око преговарања.“

Према његовим речима, морају се сагледати могуће последице у вези са решењем за Косово и Метохију, које би, како је навео, могле да промене свеукупни положај за Србе.

Миленко Јованов, шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, поручио је да би то, наравно, било врло добро за нашу земљу.

– Међутим, из понашања готово свих опозиционих странака, медија у власништву тајкуна и друштвено-политичких радника у власништву исте особе, видимо да од тога нема ништа. Уместо националног јединства и јачања позиције Србије на најважнијој националној теми, они су одлучили да на овом питању руше председника Вучића! Од понедељка воде свакодневну кампању коју су поставили тако да шта год председник урадио, то не ваља и погрешно је. Уосталом, чињеница да су опозициони представници листом одбили консултације код председника и инсистирали на пленарној скупштинској расправи, показује да је њима стало до тога да буду пред камерама, а не да ураде нешто важно за државу – истакао је он за Ало!.