Припрема...

4. март 2022.

Србија је у сигурним рукама!


Члан Председништва Српске напредне странке Миленко Јованов каже да председник Вучић води српску политику

Иако под досад невиђеним притисцима каквима није био изложен ниједан српски државник, председник Србије Александар Вучић успео је да повуче потез који је Србију сачувао од катастрофалних последица. Рат у Украјини, након пандемије коронавируса, друга је велика светска криза са којом је руководство Србије морало да се ухвати укоштац.

Kао и у случају глобалне вирусне пошасти, државни врх предвођен председником Вучићем и овај пут је показао зрелост, историјску одговорност и прибраност.

У компликованим геополитичким околностима наша земља остала је верна и привржена својим интересима, али и историјским пријатељствима, показавши притом доследност у поштовању међународног права, иако је и сама била жртва недоследности истих оних који сада од ње траже управо ту доследност. Само Вучић зна кроз шта је прошао претходних дана не би ли Србију извукао из океана притисака и опасности која се над њом надвила.

Члан Председништва Српске напредне странке Миленко Јованов каже да председник Вучић води српску политику и води се интересима државе Србије.
Фото: Влада Спорциц

Наредни период неће бити лак, али треба да подржимо председника у одбрани интереса Србије, у борби за политику која ће сачувати Србију од ових светских дешавања која ће бити, како сад ствари стоје, замршенија и компликованија. С друге стране, авантуристи жељни самопромоције, којима су ближи интереси неке друге стране, најбоље је да заћуте и да не говоре на штету Србије – поручује Јованов.

Према његовим речима, не треба заборавити да су пред нама председнички избори и да Србији у том погледу није потребно никакво експериментисање.

Kао држава и народ треба да станемо уз онога ко је показао да уме да проведе Србију кроз буре међународних односа и ко је у стању да наш брод кроз све те олује и буре доведе у неку сигурну луку, а то је председник Вучић. Има више него икад неподељену подршку грађана Србије и у политици коју води сада се показује да су његова предострожност, као и посвећеност довеле до тога да Србија буде спремнија од многих у региону и Европи – сматра Јованов.