Припрема...

2. фебруар 2019.

Шта је Ђиласа мотивисало да купује станове у Лондону?


Сама идеја да било ко купује станове у Београду на води зато што га је Вучић замолио, говори о томе да се у глави у којој се таква идеја родила дешава велика збрка. Какав је тек хаос у глави Драгана Ђиласа који је то не само смислио, него и изјавио, само људи одређене струке могу да објасне.

Притом, мотив купца за куповину стана најбоље може да објасни сам Ђилас и то полазећи од себе. Рецимо, да објасни како је он дошао на идеју да купи стан у Лондону? Да ли га је замолила Тереза Меј, британска краљица лично, или је нешто друго било у питању?

Најзад, чињенице да Драган Ђилас себе види као тужиоца, судију и џелата, да машта о томе да му се неко правда и тражи милост, да јавно прети медијима који не пишу онако како би он желео и кућама за испитивање јавног мњења које му саопштавају да га народ неће, показују да Ђилас  сања да се врати време када су објављиване само оне вести које се њему свиђају, када су уредници дрхтали када их је звао да им се обрати истим тоном и псовкама којима се обратио студентима који га не подржавају и када је захваљујући тој и таквој моћи на рачуне својих компанија нагурао чак 500 милиона евра.

Очигледно је да је од тих снова и маштања изгубио и додир са реалним, нормалним, светом.