Припрема...

24. јул 2020.

Суђење са Ђиласом. Први део.


Одржано суђење са Ђиласом у Кикинди.

Све у свему, није било ничега епохалног.

Његови адвокати су донели још мојих изјава о њему, да би доказали да сам крив, а мој адвокат је доставио изјаве разних људи, па и наведених Ђиласових сарадника и савезника, о томе да је Ђилас тајкун, преварант, лажов, да је задужио Београд и да је његова фирма правила кућу Великог брата на простору отетом од деце, па да нема смисла да одговарам због ствари са којима је јавност већ одавно упозната.

Он је на све то поновио своје устаљене приче са ранијих суђења са другим људима које је тужио, о томе како је жртва, а ја сам покушао да објасним да није логично да ме тужи због ствари које су пре мене изговарали људи са којима је блиско сарађивао, или и данас сарађује, као што је случај са Вуком Јеремићем.

Мало је, додуше, помешао ко га за шта прозива, па је покушао мене да оптужи и за оно што су о њему ових дана изговарали Саша Радуловић и Сергеј Трифуновић, али сам то разјаснио.

Ипак, све то му није сметало да одмах по изласку из суднице славодобитно објави како сам за њега рекао да је „успешан пословни човек“.

То, наравно, није била истина, јер сам рекао да је сам себе тако описао, а ја то само констатовао као нелогичност. Јер, ако већ сам себе тако доживљава, зашто мене тужи, кад му кажем да је тајкун, што је синоним?!

Најзад, ако сам га толико хвалио како каже, зашто је тражио да му, због поновљених увреда на данашњем суђењу, уместо 300.000 динара, платим 400.000 динара?!

Али, није ни важно…

Углавном, знао сам да га моја критика нарочито погађа, јер ме је тужио за ствари које су давно пре мене други изговарали, а против њих није подносио тужбе, али, данас сам сазнао и да би му и моја похвала много значила. Он зна зашто.

Свакако сам остао при свим наводима противтужбе коју сам поднео, јер, ако Ђилас тужи друге због онога што изговарају у вези са њим, онда треба и он да одговара за оно што изговара о другима.

И то је заправо најјачи утисак. Он, просто, жели да за њега важе посебна правила. Да се бави политиком, да друге најстрашније вређа и оптужује, али да о њему нико ништа не сме да изговори, јер је осетљива душица и лако се потресе.

Лично му на ту игру нећу пристати. Никада!