Припрема...

7. март 2019.

Суљо пали Санџак

Информер

Сулејман Угљанин се придружио Ђиласовим протестима пошто је добио стотине хиљада евра из Приштине и када су му ђиласовци обећали министарску фотељу

Лидер СДА Сулејман Угљанин, човек који се отворено залаже за цепање Србије и стварање ‘републике Санџак’, подржао је протесте Ђиласове опозиције пошто је добио паре из Приштине, а из Београда обећање да ће, после рушења Вучића, поново бити министар!
Све за фотељу

Ово за Информер тврде одлично обавештени саговорници блиски Угљанину. Они кажу да је Суља ‘одлично истрговао’ и да су његовој одлуци да се придружи протестима ‘1 од 5 милиона’ претходили вишенедељни преговори, после којих је постао богатији за више стотина хиљада евра!
Лични интерес

Угљанин је и јуче званично потврдио да се са организаторима протеста договорио да у суботу у Новом Пазару организује демонстрације, а наши извори наводе да је цела акција финансирана прљавим кешом са Kосова.

– Пошто протести широм Србије не дају жељене ефекте, у врху СЗС направљен је план радикализације. А ту је Угљанин најбоље решење. План је да СДА запали Санџак, да у Рашкој области изазове сукобе са полицијом и да се нестабилност из тог дела Србије прелије на читаву земљу. То би, према њиховом плану, био увод у насилно рушење власти. Новац за ову акцију спремио је Рамуш Харадинај, коме одговара промена власти у Београду. Истовремено, Драган Ђилас је гарантовао Суљи да може да рачуна на министарску позицију у његовој будућој влади, али и на више врло профитабилних јавних предузећа – преноси наш извор.

Ни Ђилас, ни Јеремић, ни Обрадовић нису јуче за Информер желели да говоре о Угљаниновој подршци протестима, па смо остали ускраћени и за одговор да ли су то они сагласни с Угљаниновом идејом ‘републике Санџак’. Недоступан за коментар био је и сам лидер СДА.

Потпредседник СНС Миленко Јованов подсећа да се Угљанин окренуо опозицији када је код Вучића извисио за фотељу.

– Након што је Александар Вучић јасно и гласно поручио: ‘Нема, Суљо, за тебе фотеље’, Угљанин је решио да уради све што је у његовој моћи да се фотеље ипак дочепа. Ако већ не може код Вучића, а не може, шта га кошта да проба код Ђиласа. Ионако је у тој Ђиласовој екипи скупљено и кусо и репато, па би поред љотићеваца, левичара, десничара, грађаниста, националиста, лажних синдикалиста и стварних лопужа, Суљо феноменално употпунио мозаик, тако да та политичка папазјанија буде комплетна – поручује Јованов.

Извор: Информер