Припрема...

26. април 2014.

Својом имовином да гарантују за успех „генијалних“ пројеката


1Председник Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) за Војводину Миленко Јованов изјавио је у суботу да су многе фирме, које су добиле покрајинске субвенције за отварање погона нових технологија, у блокади или стечају и упитао војвођанску власт колико од 3.070 запослених по том програму данас ради.

Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој је објавио да је за отварање тих нових погона из покрајинског буџета потрошено 2,7 милијарди динара и како је по тој основи запослено 3.070 радника, навео је Јованов у писаној изјави.

Покрајински секретар за науку и технолошки развој Драгослав Петровић дугује јавности одговор на питање колико радника, од тих 3.070 и данас ради, пошто и сам у саопштењу признаје да чак трећина погона у којима су радили има проблема у функционисању”, истакао је Јованов.

Суштински то значи, додао је он, да су фирме које су добиле новац у блокади, а неке чак и у стечају.

Јованов је, у име ДСС-а, позвао Петровића и друге функционере покрајинске власти, да убудуће за своје генијалне пројекте гарантују сопственом имовином.

Доста је било да сулуде и неуспешне пројекте покрајинских секретаријата плаћају ионако сиромашни грађани. Како су сви њихови пројекти епохални, успешни и корисни, немају разлога да одбију ову понуду, навео је Јованов.

Покрјински секретаријат за науку и технолошки развој саопштио је претходно да је до сада суфинансирао отварање 109 погона нових технологија, у укупном износу од 2,7 милијарди динара.

Ти погони су, како је наведено у саопштењу Бироа покрајинске владе за односе с јавношћу, у тренутку давања субвенција директно упослили 3.070 радника а индиректно радно ангажовали више од 20.000 грађана.

Taнјуг