Припрема...

10. август 2019.

СЗС се плаши Вучића и зато би да му забране учешће на изборима


Кључни захтев опозиције јесте да председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић не учествује у изборној кампањи, изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов и додао да је опозиција свесна да ће имати лош резултат на изборима, па сада измишља различите ствари да би оправдала бојкот.

Говорећи о захтевима опозиције које су њени представници поновили и јуче у другој рунди разговора о изборним условима са власти, Јованов је рекао да захтевима који се тичу Републичке изборне комисије (РИК) опозиција жели да уђе у РИК без избора.

Јованов је навео да закон јасно прописује како се формирају РИК, Покрајинска изборна комисија, изборне комисије у градовима и општинама, те да представнике тог тела дају посланичке и одборничке групе у скупштинама.

„Они тамо немају представнике и желе заобилазним путем да уђу у РИК“, рекао је Јованов.

Када је реч о захтевима у вези са РЕМ-ом и Агенцијом за борбу против корупције, Јованов подсећа да је реч о независним телима.

„Они желе да се вратимо три корака уназад и да имамо политички биране органе у независним институцијама“, рекао је Јованов.

Додао је и да њима треба РЕМ да би, како каже, решавали неке ствари с Ђиласом и Шолаком и захтевима у вези са њиховим телевизијама и фреквенцијама.

„Оно што је кључни захтев, ово све је тривијално, јесте једно име и презиме – Александар Вучић. Њихов кључни захтев је да Вучић не учествује у кампањи, да они могу да псују, прогањају и њега и његову породицу, а да он не може чак ни да одговори“, рекао је Јованов.

Јованов је упитао и зар опозицији није у интересу да Вучић учествује на изборима против њих и зар га не би лакше победили, ако је тако како говоре већ седам година у кампањи коју воде против председника, да је диктатор, да је повезан са криминалцима, да се „петља у све“…

Јованов је навео да је опозиција свесна да на изборима нема шта да тражи, јер их грађани неће, па сада измишљају различите ствари да би оправдали свој бојкот.

Како је рекао, рејтинзи опозиције су такви да не могу да очекују ни близу онога чему се надају, јер са рејтингом између осам и 12 одсто, тешко да може да се буде на власти.

„Желе да прикрију то да не могу да победе на изборима и зато неће да учествују. Желе да побегну од избора, да не би доживели дебакл, да и даље могу да причају како би победили, кад би били неки услови који су по њима поштени“, рекао је Јованов.

Извор: Танјуг/Пинк