Припрема...

14. октобар 2019.

СзС жели да изврши делегитимизацију самог изборног процеса


Миленко Јованов, потпредседник Српске напредне странке, коментаришући објаве на Твитеру у којима део опозиције наводи да ће бојкотовати изборе, да неће плаћати порез, као и да неће слати децу у школу каже да им је тако лако, али да нећемо видети да Бошко Обрадовић бојкотује насиље, или да Драган Ђилас бојкотује новац.

– Ајде да видимо да Бошко бојкотује насиље, ајде да видимо да Ђилас бојкотује паре, да видимо то, како би то изгледало, да Јеремић бојкотује Патрика Хоа, а то нећемо да видимо. Они су и у политичку теорију и праксу увели нешто ново, а то је да се странке праве да не учествују на изборима. Дакле, не да учествују, него да не учествују на изборима – рекао је Јованов у емисији Kонтравизија аутора и водитеља Лава Григорија Пајкића.

Јованов каже да се у разговорима власти и опозиције о изборима види да је СНС за сваки предлог и за сваку сугестију.

– Ми смо као странка расположени да разговарамо о свему оном што су њихови захтеви, али нема тих услова под којима ће они изаћи на изборе, то још није измишљено. Њима кад би неко рекао имаћете 100 посланика у старту, а ми остали ћемо да се боримо за преосталих 150, они ће да кажу не – сматра Јованов.Према његовим речима, озбиљна је позадина тога и додаје да они желе неколико ствари.

– Прва ствар је да се сам Ђилас позиционира унутар опозиције, будући да ће након бојкота све те странке остати без редовног финансирања из буџета и буквално ће са испруженом руком или шеширом ићи код њега по цркавицу. Друга ствар је да они желе да изврше једну делегитимизацију самог изборног процеса, али и свега онога што из тог изборног процеса проистекне – казао је Јованов и додао да они желе да избори за локалне самоуправе, за покрајину и за Републику, буду нелегитимни:

Да би они после, да ли под причом неке борбе за легитимитет, уколико дође до неког договора, а то је на дугом штапу, око Kосова и Метохије, оптужили власт за издају, а онда покушали да ли пучем или државним ударом, или насиљем да дођу на власт.

Јованов каже да је искључивост довела део опозиције до тога да су они сада мала група људи која просто не може да направи један озбиљнији продор у бирачко тело због искључивости, арогантности некако секташког погледа на свет.

Kоментаришући лепљење налепница “Бојкот” Јованов каже да је то што је Ненаду Јездићу излепљен локал једна озбиљна ситуација.

– Ненад Јездић је радио шта му је посао и отишао је као глумац на отварање аутопута Милош Велики, да глуми Милоша Великог у тој манифестацији, због тога је он прошао кроз “топлог зеца” на друштвеним мрежама, што је мањи проблем, али ово добрано иде у фашизам – закључио је Јованов

Извор: РТВ Пинк