Припрема...

7. април 2013.

Тачијев војвођански савезник


1Маске су коначно пале и данас свако може да види суштину Пајтићеве политике. Та политика садржана је у самој „Декларацији“ у којој се каже: „Војводина је вољом грађана у саставу Србије“. Овим Пајтић јавно поручује да та воља грађана може да гласи и да Војводина више не буде у саставу Србије и ово је најјаснија претња сепаратизмом која је икада дошла из Војводине.  Зато је једина заштита која је у Војводини заиста потребна, заштита српског народа од режима Бојана Пајтића, јер га је тај режим осиромашио, довео у беду и безнађе, оставио без посла и будућности, а сада хоће и државу да му узме.

Посебно је важан тренутак у коме Пајтић покреће своју иницијативу. Он се огласио после најаве Тачија да ће силом да заузме север КиМ, односно после најаве да ће код Прешева да се прави спомен парк терористима из ОВПБМ.  Овим најавама које имају за циљ да присиле Србију да прихвати ултиматум ЕУ, Пајтић се придружио на исти начин на који су некада комунистички функционери Војводине и Косова сарађивали у намери да се Србија баци на колена и разбије. Као Тачијев војвођански савезник, Пајтић може да рачуна да ће му у знак захвалности у Приштини подићи споменик. Вероватно у близини споменика Клинтону.

На крају, Демократска странка Србије позива Драгана Ђиласа да јавно каже да ли подржава срамну политику свог заменика и да ли је заменик председника Демократске странке показао одговорност на коју је Ђилас јавно позивао, имајући у виду тренутак у коме се Србија налази.

Изјава за ТАНЈУГ