Припрема...

2. јун 2016.

Тачка на сукобе са републиком


Миленко Јованов, потпредседник СНС и нови шеф напредњака у Скупштини Војводине, каже за “Новости” да је “наша обавеза је да откријемо како су потрошене стотине милиона евра”

СКУПШТИНА Војводине убудуће ће коначно почети да ради у сагласју са републичким органима. Више неће бити злоупотреба и изазивања сукоба на релацији Београд – Нови Сад!

Овако Миленко Јованов, који ће данас на конститутивној седници Скупштине Војводине преузети улогу шефа посланичког клуба напредњака, одговара на питање „Новости“ у чему ће се разликовати нови сазив парламента, који ће водити СНС и СВМ, у односу на претходних 16 година, кад је владао савез око ДС.

Јованов је минулог викенда постао потпредседник СНС, а сада га очекује и велики посао у покрајинском парламенту:

– У петнаестак година дугој политичкој каријери, то ће ми бити највећа част и уједно и огромна обавеза.

* Који ће бити приоритети у наредном периоду?

– Приоритетни су инфраструктурни пројекти који ће живот грађана учинити бољим. Средства ћемо равномерно распоређивати у све општине. Наша је обавеза и да дамо одговоре грађанима на питања: како је трошен њихов новац у претходном периоду, зашто су зараде у покрајини први пут у историји сведене на ниво испод републичког просека и где је потрошено на стотине милиона евра.

* Хоће ли закон о финансирању покрајине бити једна од првих тема новог сазива парламента?

– Та тема не сме више да се злоупотребљава у политичке сврхе. Закон о финансирању Војводине није само уставна обавеза, он је у интересу свих нас.

ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ЗА ДЕСЕТАК ДАНА

* Када ће бити конституисана Покрајинска влада?

– Пошто на конститутивној седници изаберемо председеника парламента, потпредседнике и административне одборе, преостаје да у наредних десетак дана договоримо састав будуће владе.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:608169-Jovanov-Tacka-na-sukobe-sa-republikom