Припрема...

26. новембар 2020.

Тадић тврди да је он био фикус, а не Цветковић!


Да ли постоји човек у Србији који је поверовао бившем председнику Борису Тадићу (укључујући, ваљда, и њега самог) када је у интервјуу на једној ТВ прекјуче поручио да се ни у најмањој мери није мешао у рад тадашње Владе нити је на било који начин утицао на премијера Мирка Цветковића.

Изговорио је то, међутим, Тадић и остао жив. А сви који макар мало памте сећају се тог времена и Цветковића, који је (с много разлога), чак и од најватренијих присталица тадашње власти, перципиран као фикус и кафе-куварица.

Ево како је прекјуче о томе говорио Тадић, некада председник, а сада лидер опозиционог СДС, с мање од један одсто подршке:

– Била је оптужба да сам ја управљао Владом, а не Мирко Цветковић. Ја нисам управљао Владом никада, никада се нисам мешао ни у једну одлуку Владе, ни у надлежности Владе. Демократска странка, коју сам водио, делегирала је људе за министре. Мирко Цветковић је изабран као експерт, касније је постао члан ДС, без консултација с њим нико није могао бити изабран, имао је и примедбе, на његову примедбу је смењен Млађан Динкић. Никада нисам рекао министру било ком шта треба да уради, никада нисам наложио Цветковићу или гувернеру шта треба да ураде, чак сам бранио поједине институције од министара тадашњих.

Миленко Јованов, потпредседник СНС, каже да је ово само још једна лаж Бориса Тадића.

– Та изјава је тачна баш колико је тачно и све друго о чему Тадић говори. Уосталом, о Цветковићевој позицији и Тадићевом одлучујућем утицају на ту Владу су сведочили и Млађан Динкић и људи из ДС, тако је та ствар одавно јасна – каже функционер СНС и наставља:

Мада, с данашње тачке гледишта, могу да кажем да је штета што Мирко Цветковић није имао више утицаја јер је он озбиљан човек, већ је државу водио Борис Тадић, дудук, незналица и нарцис, који се више бавио помадама него економијом и државом.