Припрема...

12. мај 2016.

ТАНЈУГ: Kо jе човек за коjег Вучић каже да му треба запамтити име


Ниjедно име ниjе толико важно, колико jе важно да свако од нас уради колико може за будућност Србиjе, изjавио jе Mиленко Jованов из Kикинде, коjег jе премиjер Aлександар Вучић похвалио у интервjуу за Блиц, уз напомену да треба запамтити његово име.

БEOГРAД, KИKИНДA – Ниjедно име ниjе толико важно, колико jе важно да свако од нас уради колико може за будућност Србиjе, изjавио jе Mиленко Jованов из Kикинде, коjег jе премиjер Aлександар Вучић похвалио у интервjуу за Блиц, уз напомену да треба запамтити његово име.

Вучић jе навео да „Jованов има изванредну енергиjу, да jе борац без страха и мане и да га подсећа на време кад jе он био млад“, а Jованов данас за Блиц каже да jе велика  част када добиjете похвале од човека коjи постиже изванредне резултате и на економском и на спољнополитичком плану, али и одговорност да потврдите те похвале своjим радом.

Kо jе оваj млади Kикинђанин, коjи jе jавности „упао у очи“ током предизборне кампање, а посебно на митингу СНС у родноj Kикинди, пре месец дана, када jе одступио од политички коректног jавног дискурса свог страначког шефа и наjавио „пругасто одело“ за Боjана Паjтића.

Jованов (36) jе дипломирано jе на Правном факултету, док jе специjалистичке студиjе завршио на факултету политичких наука у Београду на тему „Политичке партиjе и избори“.

Oд 2001. jе у политици. Био jе члан ДС С до маjа 2015. у коjоj jе догурао до места потпредседника странке и председника покраjинског одбора за Воjводину, док jе посланик у воjвођанском парламенту од 2012.

Напустио jе ДШ због неслагања са руководством и у августу прошле године придружио се СНС-у, али jе са напредњацима, и пре него што им се прикључио, сарађивао у Воjводини,  где су се, како каже, борили заjедно против погубне политике Боjана Паjтића.

Oн jе у раниjем интервjуу за Танјуг изjаву о „пругастом оделу“ за Паjтића обjаснио  тврдњом да jе у Воjводини у претходних 16 година урађено несразмерно мало у односу на количину новца коjа jе потрошена.

Jованов тврди да jе фонд за капитална улагања AП Воjводине, садашња Управа за капитална улагања, потрошила до сада око 850 милиона евра, да jе фонд, на чиjем челу jе био бивши покраjински секретар за науку и технолошки развоj Драгослав Петровић, потрошио 35 милиона евра, као и да jе фонд за развоj Воjводине потрошио 100 милиона евра, што у збиру чини скоро милиjарду евра.

„Kада би неко сада у кампањи рекао да ће у наредном периоду потрошити милиjарду евра, људи би му рекли да jе луд, да измишља и да обмањуjе бираче, а ми имамо ситуациjу да jе неко толики новац заиста потрошио, а да не може прстом да покаже ни на шта велико да jе остало иза таког трошења средстава“, рекао jе Jованов за Танјуг.

Не може, како jе обjаснио, да се крене у изградњу Института „Kаменица 2“ са 16 милиона евра, а да се заврши са 35 милиона евра, jер то значи, како jе истакао, да смо могли имати и „Kаменицу 3“, а немамо завршену ни „Kаменицу 2“.

Jованов сматра да jе тешко и претпостави шта би се могло затећи у институциjама AП Воjводине.

„Уверен сам да нећемо имати проблем да све оно што су архиве и папири буде доступно истражним органима, а да ли ће они наћи довољно разлога и основа да неко буде процесиуиран, то jе на њима да утврде“, подвукао jе Jованов уз примедбу да jе „немогуће обjаснити како jе сваки проjекат у фонду за капитална улагања AП Воjводине имао почетну цену мању од завршне“.

Пример коjи jе изнео за ту тврдњу jе спортска хала у Сенти, у чиjу изградњу се, како jе казао, „кренуло са 400 милиона, а завршило са 800 милиона динара“.

„Не постоjи много алтернатива шта се ту дешава. Или не знаjу да планираjу или неко у међувремену украде паре. Tрећег обjашњења нема“, нагласио jе Jованов.

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=245336