Припрема...

2. јун 2016.

ТАНЈУГ: Mировић jе одличан кандидат за председника


Потпредседник СНС-а Миленко Јованов рекао је да би Игор Мировић био одличан кандидат за председника покрајинске владе.

Јованов је, уочи почетка конститутивне седнице АП Војводине рекао новинарима да би у наредних петнаестак дана требало да буду завршени разговори око формирања покрајинске владе.

Рекао је да је за сада извесно да ће партнер Српској напредној странци у тој влади бити Савез Војвођанских Мађара, а на питање које друге странке долазе у обзир да буду део будуће покрајинске владе, рекао је да ће се то знати у наредним данима.

На питање која од странака досадашње владајуће коалиције у покрајини, осим СВМ, има највише шанси да буде у будућој влади, Јованов је рекао да је то „опет СВМ“, а на питање да ли је ЛСВ могући партнер, он је казао да је „све могуће“.

„СНС ће гласати за то да Иштвар Пастор буде председник покрајинског парламента и то није ништа ново, јер смо у претходном периоду имали добру сарадњу са СВМ на републичком нивоу и желимо да исту такву сарадњу имамо и на покрајинском и на локалном нивоу“, рекао је Јованов.

На питање колико ће начин гласања о избору Пастора дати одговор на питање које странке ће бити у покрајинској влади, Јованов је рекао да је могуће и да дају одговор и да га не дају, јер, како је истакао, „не мора да значи да ће свака странка која гласа за Пасторов избор бити и део нове покрајинске владе“.

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=249672