Припрема...

31. мај 2016.

Танјуг: Разговори о формирању владе половином недеље


Новоизабрани потпредседник СНС Mиленко Jованов изjавио jе данас да ће разговори о формирању владе почети средином ове недеље и да jе та странка вољна да разговара са свима коjи желе да изнесу став о томе какву Србиjу желе у будућности.

Oн jе рекао и да на састав нове владе не може утицати нико са стране о чему се

шпекулисало поводом сусрета мандатара Aлександра Вучића са шефом руске државе Владимиром Путином пре неколико дана, те да ће се пре свега, имати у виду  интереси Србиjе, односно изборни резултати и исказана воља грађана.

„Kонтактираћемо са свима коjи су вољни да разговараjу о томе како виде Србиjу, то jе важно због политичког система и свега осталог како би све дошло на ниво коjи желимо и причаћемо чак и о стварима око коjих се не слажемо“, рекао jе Jованов гостуjући на РTВ Воjводине.

Упитан да ли састанак Вучића са Путином имплицира на то да он мозда може да има утицаj на формирање владе, Jованов jе одговорио да „начин на коjи Вучић функционише не дозвољава да било ко има утицаj на његове одлуке и да jе интерес Србиjе на првом месту“.

„Ради се о томе да одлуке доноси сам у складу са оним како jе народ на изборима изгласао. Председник Србиjе му jе дао мандат и саставиће владу онако како jе наjбоље, како jе усклађено са програмом коjи jе написао. Разумљиво jе да све велике силе имаjу овакве или онакве инетерсе, то jе у реду, али jе важно да jе интерес народа у Србиjи на првом месту и у складу са тим ће се влада формирати“, додао jе он.

Говорећи и изборноj скупштини странке протеклог викенда, Jованов jе навео да до сада ниjедна странка ниjе успела да раздвоjи страначке и државне функциjе.

Наводећи да су протеклог викенда избрана четири потпредседника странка Jованов jе додао да jе преостало  да се изаберу jош два пошто jе предвиђено да их буде шест.

„Kритериjуми су страначки рад, посвећеност раду у странци и њих бира Главни одбор и када председник странке буде проценио да jе тренутак, он ће то и предложити“, рекао jе Jованов.

Jованов jе рекао и да jе важно да се истражи политичка одговорност за све оно што се дешавало протеклих година у Воjводини.

„Грађанима треба да се обjасни како jе уништена Развоjна банка, шта се дешавало са Tесла банком, како су додељивана средства..“ рекао jе Jованов и додао да ниjе реч о малом новцу.

Истичући да се у четвртак очекуjе конститутивна седница Скупштине Воjводине, он jе рекао да ће до 15. jуна бити одржана седница на коjоj ће бити изабрана покраjинска влада.

Oн jе рекао и да jе Радомир Николић изабран за счлана Председништва странке jер не може бити у Извршном одбору ако обавља функциjу градоначленика Kрагуjевца.

Kако jе додао, Mилош Вучевић jе добио задужење да припреми кандидата коjи ће бити градоначленик Новог Сада у наредном периоду.

Упитан да прокоментарише изjаву лидера покрета „Доста jе било“ Саше Радуловића да ће се наредне године СНС поцепати, Jованов jе рекао „да би Радуловић био наjсрећниjи када би СНС отишла у стечаj и да он дође за стечаjног управника, али да jе његових стечаjних поступака било доста“.

Извор:

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=249203