Припрема...

20. октобар 2021.

Тома Фила позвао опозиционаре да заједно руше Вучића


[vc_row][vc_column][vc_column_text css=“.vc_custom_1634712968766{margin-bottom: 20px !important;}“]Тома Фила, адвокат и посланик СПС-а, гостујући у емисији на телевизији Н1, обраћајући се професорки права у пензији и чланици Нове странке Весни Ракић Водинелић, позвао је њу и друге опозиционаре да изађу на изборе и сруше председника Србије Александра Вучића.

– Изађите на изборе и срушите га. Ми, социјалисти, свакако ћемо добити 11-12 одсто, колико имамо увек, бићемо и у влади са вама ако треба – поручио је Фила.

Александар Вучић, председник Србије и СНС-а, изјавио је јуче да свака партија има право да улази у коалиције с ким хоће и да ради оно што је у њеном интересу, али да се СНС не плаши коалиције СПС-а с онима који су разрушили земљу.

– Свака партија има право да ради оно што мисли да је добро за њих, што сматрају да је њихов интерес, ја немам ништа против тога, за мене је важан резултат. То је све демократски, легитимно, не би им био први пут, и 2008. су то урадили. Мени је важно да то ми нисмо урадили – навео је он, и додао да су људи који гласају за СПС добри људи, добри домаћини, који знају шта је потребно Србији. Он сматра да је Србији потребно јединство озбиљних снага.

– Али, ако неко мисли да смо се уплашили заједничке акције с онима који су урушавали нашу земљу, остављали је без фабрика, путева, болница, без ичега, немамо никакав проблем, победићемо их све заједно – поручио је Вучић.

На изјаву Томе Филе јуче је реаговао и Миленко Јованов, потпредседник СНС-а и народни посланик.

– Изузетно је важно да из ове поруке народ увиди да једино глас за председника Вучића и листу коју он подржи значи да се бивши жути режим неће вратити на власт да опет пљачка и отима, отпушта раднике и затвара фабрике… С друге стране, неки социјалисти су слали поруке да желе да буду на заједничкој листи са СНС-ом на наредним изборима, али ово је сада један нови моменат и мислим да ми у СНС-у сада са додатним опрезом треба да анализирамо тај предлог. Поставља се питање зашто бисмо ми на својим леђима уводили у парламент оне који већ сада јавно нуде партнерство људима који се најбруталније односе према председнику Вучићу и СНС-у?! Претпостављам да ће се из СПС-а јавно ограђивати од ове изјаве, али нити је Тома Фила било ко, нити се та изјава појавила ниоткуда. Просто, човек не прича о стварима о којима не размишља – казао је он за Ало!.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1634713037491-2ce8697c-e4f1-5″ taxonomies=“25″ exclude=“4952″][/vc_column][/vc_row]