Припрема...

15. септембар 2020.

Тончев поново напада СНС


Потпредседник СПС, странке која је део власти, прозвао владајућу странку да не даје право да се дискутује о буџету јер се материјал доставља ноћ уочи седнице

Потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) Новица Тончев поново је напао Српску напредну странку (СНС), која је иначе коалициони партнер социјалиста. Овог пута оптужио је владајући СНС да малтене потура предлоге закона републичким посланицима у последњем тренутку, па да и не знају шта усвајају. Напредњаци му пак поручују да их и не чуди да није способан да прочита и разуме за шта гласа, те да о његовим поступцима треба да се огласи и лидер његове партије Ивица Дачић.

С друге стране, овакво понашање Тончева, односно његове претње и оптужбе на рачун функционера СНС, напредњаке не изненађују. Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да ни најмање не сумња да је Тончеву изузетно тешко да прочита скупштински материјал, те да му је још теже да га разуме:

– Зато сам уверен да апсолутно говори истину да он нема појма ни где седи, ни зашто седи, ни за шта гласа. Али то је питање за његовог шефа и његову партију, зашто су човека са тако скромним могућностима ставили за посланика. Што се тиче његових сталних напада на СНС, он тиме пре свега говори колико поштује свог лидера Ивицу Дачића, који се заклињао да су Тончевљеве изјаве дате ван контекста и да то није политика СПС. Али сада видимо да је то константа и сам СПС и његов лидер ће тешко моћи било кога да убеде у то да Тончев делује самостално и неконтролисано уколико се у вези с њим не предузму неке озбиљне мере .