Припрема...

11. септембар 2023.

Траже изборе, а не знају шта хоће


Опозициони путујући циркус је променио локацију, па је из Народне скупштине прешао улицу и довео своје кловнове и друге циркуске атракције пред зграду Председништва.

Пошто ту свако себе сматра за лидера, сви су дали и изјаве, али се из њих, чак и уз најбољу вољу, не може разумети шта они заправо хоће.

Изгледа да хоће изборе, али већ код објашњења на ком нивоу изборе траже, настаје потпуни хаос и папазјанија.

Кажу и да траже боље изборне услове, али се избори у Србији одржавају у складу са правилима која су они давно писали и уз измене које су сами тражили пре две године. Мада, разумљив је опрез људи који живе у окружењу у коме једни другима краду Фејсбук странице, чланове, називе организација и слично, да се осећају несигурно и у свему виде потенцијалну заверу.

На њихов захтев за изборе је већ одговорено неколико пута и свима је јасно шта следи, па се логично поставља питање смисла ове данашње акције, али је можда и превише тражити смисао у активностима људи који се понашају потпуно ирационално и неодговорно.

У сваком случају, народ ће свој суд рећи ускоро, а надам се да због незадовољства њиховим избором, кловнови путујућег циркуса неће малтретирати грађане вувузелама, пиштаљкама у ударањем у ствари на које наиђу.