Припрема...

26. август 2021.

Тривана су нашли на депонији пропалих политичара


Горан Триван, бивши министар екологије и члан Председништва СПС, у интервјуу који је дао за један опозициони медији критиковао је сопствену странку, али и оптужио СНС да су уједињењем са Шапићевом странком заправо желели да угуше потенцијалног противника.

Својим изјавама изазвао је много реакција, а многи су се запитали да ли је Триван све ближи напуштању странке чији је члан већ тридесет година.

– Негде смо на граници сценарија о коме пишу медији, а то је да заједно с напредњацима направимо заједнички ентитет. Али то је пут ка гашењу СПС и мораће о томе да се води рачуна јер нико у СПС нема амбицију да наша партија престане да постоји. Шапић је добар пример тога како би то изгледало. Шта ако је уједињење СПАС-а и СНС био начин да се пацификује Шапићева странка која је јачала? – казао је Триван.

Посланик СНС-а Миленко Јованов истиче да је много важније ко каже од тога шта каже.

– Међутим, у случају бившег министра Тривана, за кога мислим да је најгори министар екологије у историји Србије, битно је и где је речено. Kада се све то узме у обзир, произлази да је бивши министар из СПС-а потресну тужбалицу о себи и својој партији изрекао у медију који је у власништву тајкуна и који се на свакодневном нивоу на најбезочнији начин обрачунава са председником Вучићем и СНС-ом. Дакле, или је „Данас“, као медиј у власништву тајкуна, почео да се бави рециклажом, па је господина Тривана пронашао на некој депонији пропалих политичара и покушава да од њега направи нови производ, или је сам господин Триван желео да да свој скромни допринос у пљувању по председнику Вучићу и СНС-у. Додуше, могуће је да су у питању обе могућности истовремено. Што се самих изјава и политичких анализа бившег министра Тривана тиче, за њих нису били заинтересовани ни у СПС-у, чији је члан. Kада је њима небитно шта он мисли, па су га расходовали, зашто бих ја трошио речи на њега – казао је Јованов за Ало!.