Припрема...

24. јул 2020.

У Бујановцу формирана власт коју чине само представници албанских партија


МЕЂУ представницима власти у Бујановцу после 18 година неће бити Срба. На конститутивној седници скупштине општине пре два дана формирана је владајућа коалиција коју чине само албанске партије. За председника Бујановца изабран је Нагиб Арифи, гласовима 25, од укупно 41 одборника.

У власти су се нашле четири албанске партије, док су у опозицији једна албанска странка, коалиција око СНС, тим око СПС и политичка организација Рома. Занимљиво је да овај потез стиже непосредно после доласка представника Албанаца на консултације о влади са председником Александром Вучићем, где су тражили министарско место.

ПОТПРЕДСЕДНИK Главног одбора СНС Миленко Јованов каже, за „Новости“, да овакав потез показује лоше намере Албанаца из Бујановца, али и њихових налогодаваца из Тиране, или одакле већ:

Није нормално да 42 одсто грађана, у овом случају Срба, искључите из управљања средином у којој живе. Јасно је да се иза овога крију неки други планови, а да Срби у реализацији тих планова свакако не би учествовали, па су зато и искључени. Ипак, и они који су ово осмислили, као и они који су спровели, треба да знају да Србија никоме неће дозволити да је дестабилизује.

Извор: Вечерње новости