Припрема...

8. октобар 2015.

У покрајинској каси 4,34 милијарде динара мање


Посланици Скупштине Војводине усвојили су ребаланс покрајинског буџета, који је смањен 4,34 милијарде динара и сад износи 59,6 милијарди. Од присутних 89 посланика ребаланс је подржало66, док је 18 било против, а пет се уздржало од гласања. Ребаланс буџета нису подржали посланици Српске напредне странке и коалиција окупљена око Социјалистичке партије Србије (ПУПС, ЈС и СДПС).

Посланици су замерили Покрајинској влади и то да је буџет био предимензиониран и да Влада није штедела, примера ради, на дневницама за путовање покрајинских функционера и давању новца невладиним организацијама који су у директној или индиректној вези с Демократском странком.

Заиста је чудна порука, коју је представник Покрајинске владе Зоран Радоман упутио градовима и општинама, да за њих неће бити довољно новца у буџету и да ће трпети још неки на буџету, док истовремено готово не смањују своте предвиђене за невладине организације – рекао је посланик Миленко Јованов. – Имали смо прилике да видимо како изгледа финансирање тих невладиних организација када је, чини ми се, 26 милиона динара подељено невладиним организацијама које су на директан или  индиректан начин повезане с Демократском странком.

Ержебет Марјанов/Дневник

http://www.dnevnik.rs/politika/u-pokrajinskoj-kasi-434-milijarde-dinara-manje