Припрема...

26. фебруар 2020.

У предстојеће изборе улазимо са младим снагама


Српска напредна странка ће на предстојећим парламентарним, покрајинским и локалним изборима ангажовати више од половине нових младих људи који ће унети велике промене у политички живот Србије изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe Миленко Јованов.

Јованов је рекао да ће то бити углавном лица која долазе из академије младих лидера, који јако добро знају шта је политика и политички живот и који ће данас-сутра јако добро да се снађу када дођу у Народну скупштину или покрајински или локални парламент.

„Ти млади људи, свежи кадрови замениће оне који се могу поделити у три групе“ рекао је Јованов и нагласио. У првој групи су они који су се уморили, они код којих преовладава рутина и који „отаљавају“ посао. У другој групи су они који нису добро радили, који се нису снашли и који су погрешно схватили бављење политиком, као и они у трећој групи који су се искомпромитовали“, рекао је Јованов.

Одговарајући на питање да ли ће поједине афере, хапшење сарадника или лажни докторати утицати на то, као одлучујући фактор, на кога се више неће рачунати, Јованов је одговорио да ипак треба сачекати изборне резултате.

„Ми прво треба да победимо на изборима и да добијемо поверење грађана, па тек онда да водимо кадровску политику, оценио је и додао да ће предстојећи избори бити екстремно тешки и да је зацртани циљ 48,2% гласова, то је доњи праг“, закључио је Јованов.

Разговори са коалиционим партнерима ће бити окончани ускоро и онда ће бити познати сви детаљи.

Коментаришући идеју о поправљању изборних услова и посету европарламентараца који су учествовали у дијалогу, Јованов је истакао да у друштву постоје стереотипи из протеклих времена, одбацујући да постоје некакви притисци на терену, у фирмама или јавним предузећима.

У свету Твитера, догађа се све и свашта, и тога у реалном животу углавном нема, рекао је Јованов и нагласио да ће рад на терену, од врата до врата, одлучити коме ће грађани дати поверење. Тако се сакупљају капиларни гласови, које није измислио СНС.

Извор: РТВ