Припрема...

11. март 2024.

У Србији ће народ одлучивати ко ће бити део владе


Све данас изнете захтеве Ђиласова опозиција оличена у Мариники Тепић, Милошу Јовановићу, Ћути, Радомиру Лазовићу и осталима, може да оствари када пронађе мандатара који ће да их предложи да као министри уђу у Владу, а онда и 126 посланика који ће у Скупштини Србије да гласају за њихов избор и све остале генијалне идеје које су данас предложили. 

Посланици листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, неће гласати да Ћута, Лазовић, или било ко од њих буду министри, из простог разлога што ни народ на изборима није гласао за то.

Друго, вређање је грађана Србије када се Црта и Проглас представљају као некакви објективни, независни и самостални политички ентитети, а не као део једне те исте политичке групације. Међутим и њих могу да укључе у шта год желе, чим, заједничким снагама, за то добију подршку народа.

Још је веће вређање грађана када о потреби да се „престане са ширењем лажи“ говоре Мариника – кокошке у Моровићу саде марихуану – Тепић и Мирослав Алексић, осуђен због лагања и који се од одговорности за лажи, за које још није осуђен, крије иза посланичког имунитета.

Најзад, невероватна је жеља ове групације да се на било какав начин дочепа власти. Подсетићу само да су у претходним годинама тражили и предлагали: прелазне владе, концентрационе владе, да три коминистра воде исто министарство, преузимање јавних предузећа и сличне ствари. Изгледа су неке од тих идеја остварили у Европском парламенту, само што тамо не деле министарства, него посланике и лобисте и то са Куртијем, па онда једни исти ликови пре подне лобирају за Куртија, поподне за њих, а онда обрнуто.

Међутим, у Србији ће и убудуће народ одлучивати ко ће бити део Владе, а ко не и тачка.