Припрема...

20. март 2015.

У Војводини је важнији договор три човека од одлука институција


„У име Демократске странке Србије у току дана упутићу писмо свим градоначелницима и председницима општина у Војводини којим ћу их позвати да уклоне тзв. симболе покрајине. Након последње седнице више не постоји никакав правни основ за истицање тих „симбола“ и зато они треба да буду уклоњени или треба доследно и директно спродовити слово Статута и упоредо истаћи традицоналне симболе“, рекао је новинарима Миленко Јованов, потпредседник Демократске странке Србије и посланик у Скупштини Војводине.

Када је реч о данашњој седници скупштине Меленко Јованов је рекао да је ДСС „још под утиском“ јучерашње одлуке покрајинске владе да на место директора ЈП „Војводинашуме“ врати Марту Такач, која је са те функције смењена пре месец дана.

„То именовање показује да овој власти нису битни ни Устав ни закони, ни одлуке суда. После враћања Такач на место директора све одлуке падају у воду и све губи смисао, јер је очигледно да у Војводини све зависи од воље три човека – Бојана Пајтића, Ненада Чанка и Иштвана Пастора“, оценио је Јованов.

Он је додао да, „ако покрајинска влада не поштује одлуке суда, шта онда вреде било какве одлуке донете од било ког органа“.