Припрема...

28. фебруар 2024.

Убеђују народ да у извештају не пише то што пише


Члан Председништва Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је данас поводом оцене листе „Србија против насиља“, чији представници тумаче да извештај ОДИХР-а наводно показује да је било изборне крађе у Србији, да тај део опозиције креира паралелну реалност, додајући да их чињенице демантују.
„Заиста их је било јако забавно слушати данас у Народној скупштини где они објашњавају народу да оно што пише у извештају заправо не пише, него пише оно што они кажу да пише, као да су људи који су састављали извештај неписмени, као да су немушти, па не знају да се изразе, па ће они нама да протумаче шта је оно што су они хтели да кажу, а у ствари нису рекли“, рекао је Јованов за Тан‌југ.
Јованов је обраћање опозиције у Народној скупштини оценио као креирање паралелне реалности.
„Они су јуче имали нову изјаву на тему избора. Драган Ђилас је утврдио да је победио на изборима. Сабрао је све живо што је могао и како је дошао до неког броја то он сам зна, а данас имамо ово. Видите да ти људи креирају једну паралелну реалност која нема везе са оним што је тачно“, рекао је Јованов.
Како каже, разуме да се опозиција нашла као „покисла“ после извештаја ОДИХР-а.
„Сада је јасно, и грађанима треба да буде јасно зашто су пре извештаја ОДИХР-а инсистирали на томе да се донесе резолуција Европског парламента и зашто су њихови лобисти инсистирали на томе, да пре овог извештаја они ураде нешто друго, када погледате и извештај ЕП, ни тамо не пише баш све то што они тврде“, рекао је Јованов.
Он додаје да листу „Србија против насиља“ демантују и живот и чињенице, а сада, како истиче, то чине и међународне институције.
„Само чекам тренутак да нам објаве да ОДИХР чине људи који су Вучићеви ботови или су увезени бирачи или нешто слично, па да онда завршимо и ту сагу“, навео је Јованов.
Јованов је поручио да је држава примила к знању извештај и да ће наставити да сарађује ОДИХР-ом.
„То што су они незадовољни, што нико не враћа њихову причу коју су наручили и која је од старта неистинита… жао ми је због тога што данас онако покисло и тужно изгледају, али драго ми је због државе што наша земља није стављена на стуб срама и није испрљана на начин на који они то зеле да учине“, рекао је он.
Јованов закључује да се очигледно показало „да неки људи који професионално, одговорно и озбиљно раде свој посао на много бољи начин воде нашу земљу од људи који формално бар кажу да би желели да је воде и да буду на њеном челу“, оцењујући да је то најстрашнија чињеница коју и данас може да потврди.