Припрема...

10. мај 2014.

Уместо просветара и лекара опорезовати певаљке


1На састанку стручних комисија Покрајинског одбора ДСС, који је данас одржан у Новом Саду, председник Покрајинског одбора, Миленко Јованов, рекао је да је најава додатног опорезовања просветних радника, лекара и службеника веома лоша и неправедна порука коју шаље Влада Србије.

Уместо што планира да додатно опорезује просветне раднике, лекаре и службенике, Влада Србије би требала да опорезује звезде разних ријалитија, певаче и певаљке, који се на дневном нивоу хвале по медијима ко је купио колику кућу, стан, ауто, или луксузну гардеробу, ко је имао колико посетилаца на концертима што по Србији, што по иностранству. Иако својим дегутантним иступима и хвалисањем у Србији не избијају из медија, сада чујемо како порез плаћају у неким другим државама, а у Србији, неки од најбогатијих „естрадних звезда“ не плаћају ни струју и основне комуналне услуге.

Наш је предлог да се максимално опорезују шунд, кич и неукус у било ком појавном и медијском облику. На тај начин, Србија као држава, би коначно уредила и ову област која представља највећу грану сиве економије у земљи.  Уместо што хоће да опорезују оне који нашу децу уче и лече, нека опорезују оне који им свакодневно сервирају кич и неукус и представљају лош узор.“ рекао је Јованов