Припрема...

28. март 2020.

Уместо што пише писма и лупета, Ђилас да одреши кесу!


Од првог дана борбе против корона вируса у Србији Драган Ђилас и сви његови медији – и штампани и електронски, сви његови плаћеници и сви ботови на друштвеним мрежама, покренули су најужаснију и најмонструознију политичку кампању, која ће бити уписана у историју најнечаснијих радњи у историји ове земље, а чији је смисао јуче уобличен у на једном од Ђиласових портала и чији наслов говори све, а гласи: „Опозиција ће „преживети“ ако власт падне на тесту короне“.

Колико мртвих је потребно да би опозиција „преживела“, а власт пала на тесту короне? Стотину, хиљаду, милион? Демонска рачуница бездушника којима очигледно људски живот значи само ако је њихов и који Вучићев напор и труд да заштити најугроженије становнике Србије, а то су пензионери, тумаче како „Вучић чува своје бирачко тело“. Вучић чува животе људи, али то острашћени и оптерећени мржњом нису у стању да виде, нити их то занима.

И онда се након свих свињарија, које непрекидно прави протеклих месец дана, сетио да напише отворено писмо. Не да понуди помоћ. Не да јави да је купио респираторе, па да пита где да их однесе. Не зато што је вољан да од оних силиних милиона евра зарађених у Србији и од Србије нешто истој тој Србији врати, него да настави да води политику, да паметује и лупета.

Међутим, преварио се ако мисли да ће својом испразном скрибоманијом сакрити чињеницу да је пре само два дана позвао више од 1.7 милиона пензионера, што је око 25 одсто укупне популације у Србији, у шетњу од сат времена. Чему изолација, чему позиви да се остане у кућама, ако ће четвртина становништва, и то његов најугроженији део, да се шета сваки дан и излаже се зарази? Е, то већ генијални тајкунски мозак није био у стању да смисли…

Све у свему, ако жели да помогне, нека одреши кесу, јер су паре једино вредно што има, а што може да подели са грађанима. Не савети, не идеје, не предлози… Показао је да му то не иде од руке. Зато, ако стварно жели да помогне, или нека да паре, или нека сам купи медицинску опрему и апарате, па нека донира коме хоће. Ако то неће, онда нека бар умукне, јер његово булажњење и лупетање само изазива додатни, непотребни, стрес грађанима, па им слаби имунитет и чини их мање отпорним на вирус.