Припрема...

4. фебруар 2015.

Управа за капитална улагања је под потпуном контролом Покрајинске владе


fond-za-kapitalna-ulaganja-logoДаме и господо, овде се, бар што се мене тиче, поставља најмање четири питања, када је у питању промена формалног организовања некадашњег Фонда за капитална улагања.

Прво питање јесте нешто што је колега Галић и споменуо, питање које је наведено у образложењу разлога за доношење одлуке о престанку рада Фонда, где се каже да ће се „овим омогућити остваривање функције АП Војводине, те је значајно да се непокретности и покретна добра упишу у одговарајуће регистре као сусвојина или својина АП Војводине, имајући у виду да је тако припремљена својина финансирана из буџета АП Војводине“. Овим ће АП Војводина, уколико постане власник и сувласник, постати сопственик великог броја објеката.

Овим ће Аутономна покрајина Војводина, уколико постане власник и сувласник, постати сопственик великог броја објеката. Дакле, ја читам оно што им је написано и онда постављам питање шта ће Покрајини толики објекти. Ако је сусвојина, имаће одређени проценат тих објеката, што значи, имаће одређени проценат тротоара у Башаиду, имаће одређени проценат базена у Црњи, имаће одређени проценат разно-разних објеката који се финансирају из покрајинског буџета, ако је то била идеја овога.

Ако је Покрајина власник, онда се поставља питање ко ће да финансира одржавање. Шта је проблем са тим? Проблем су буџети и стање буџета у локалним самоуправама у Војводини. Ти су буџети већ на ивици функционисања, односно локалне самоуправе захваљујући тим буџетима на ивици функционисања и велико је питање да ли ће они моћи да финансирају и одржавају те објекте. Ако они не одржавају, онда ће морати да одржава власник, а то значи да ће онда власник, односно из средстава покрајинских, из буџета Покрајине, морати да се одржавају сви они објекти које Покрајина има у власништву, иако их је дала на коришћење неком или у одређеном проценту у сусвојини. Шта је санкција за онога ко неће да одржава? Па, нема санкције. Објекат пропада, ако је Покрајина власник.

Друго питање јесте питање директног пребацивања новца локалним самоуправама за извођење радова. Ја вас питам, да ли је могућа ситуација по којој пребаците локалној самоуправи 25 милиона динара за објекат, за изградњу нечега, није битно чега, а онда та локална самоуправа од тога исплати плате. То не може нико да уради по закону, враћао, не враћао, то су наменска средства, то је кривично дело и то није спорно, али је спорно то каква корист од тога што ће неко кривично да одговара зато што је потрошио 25 милиона на плате, кад ми немамо, рецимо, ни тротоара, ни пара. Пара нема, објекта нема, паре пребачене, паре потрошене.

Треће питање је питање транспарентности. Дакле, ми до сада нисмо имали потпуни увид у то како функционише Фонд за капитална улагања. Значи, нису подношени извештаји, чекало се дуги низ година за први извештај, итд. Сада тек нећемо имати ништа. Ја сам мислио да ћемо ми имати прилику као посланици да се упознамо са тим шта ће Управа да ради бар у буџету, међутим, нисам добио одговор на питање зашто члан 54. Закона о буџетском систему није примењен овде, па нису наведени пројекти које ће Управа да ради. Дакле, ми ни овде не видимо апсолутно ништа, ми знамо само суму, која сваким ребалансом може да буде промењена. Да се ми не лажемо, све је и до сад било у рукама Владе. Председник Управног одбора – председник Владе, чланови Управног одбора – чланови Владе, дакле, Влада је сама себи из свог буџета пребацивала у Фонд, па онда из Фонда даље радила, тако да није ту суштински ништа промењено, али су посланици бар кроз буџет и тиме што су тражили извештаје, па је тај извештај на крају и дошао, имали прилику да виде шта се ради. Ми смо сад потпуно искључени из целе приче и евентуално нам остају ова посланичка питања и оно што смо скратили у претходној тачки дневног реда.

Дакле, ипак је најважније у ком правцу и како ће функционисати Фонд, односно сада Управа и како ће бити алоцирана та средства. Дакле, то је оно што је сама суштина. Све ово остало мислимо да је корак уназад и просто да није добар правац за даљи начин трошења средстава из буџета Аутономне покрајине Војводине. Хвала.
МИЛЕНКО ЈОВАНОВ:
Дакле, јасно је мени да ћете ви на овај начин моћи да финансирате објекте који су у власништву локалних самоуправа, то је океј, немам ја проблем са тим, ви дате паре за нешто, што је већ, не знам, није ни битно колико дуго, у власништву локалне самоуправе, локална самоуправа ће о томе да води рачуна, је л` тако, они ће да финансирају одржавање и све остало, то је њихова обавеза, на крају крајева. Није у томе ствар, него, каже се овако: јавна својина се користи за остваривање функција Аутономне покрајине Војводине, те је значајно да се непокретности и покретна добра упишу у одговарајуће регистре као сусвојина или својина Аутономне покрајине Војводине, имајући у виду да је тако прибављена својина финансирана из буџета Аутономне покрајине Војводине. То вам је последња реченица код разлога за доношење Одлуке о престанку рада Фонда.
Значи, сада само то питање питам, да ли ће Покрајина, ако из својих средстава направи нешто у некој, није битно којој, локалној самоуправи, да ли је то покрајинска својина, сусвојина или није уопште покрајинска својина? Ако није уопште својина покрајинска, зашто то овде онда пише и чему ова реченица, онда је то вишак, а ако јесте, ко ће о томе да води рачуна. Ви немате санкцију да натерате онога ко неће или нема да одржава нешто, што Покрајина направи, а у њеној је својини, је л` тако?

Што се тиче овог другог дела и ненаменског трошења средстава, немам ја проблем са тим, ако се то не деси. Ако се то не деси, проблем не постоји, него шта ћемо ми ако се то ипак деси? Ја нећу да искористим прилику, па да сад одведем причу у другу воденицу, па да кажем шта нам се све десило са разним пројектима, који су требали да буду добри, да донесу новац, да помогну људима, итд. па је испало нешто супротно. Значи, неки механизам мора да се направи, ја тај механизам у одлукама не видим, о томе се ради. Просто, тог механизма нема, све је препуштено Влади, Влада ће да влада, Влада ће да контролише, Влада ће да даје паре, Влада ће да види шта је урађено, али ако дође до проблема и мањка, то ће се покривати из буџета, као што је и до сад био случај, тако да у томе видим проблем.

Значи, прво питање, шта је са тим што 100% исфинансира? Значи, не постоји ништа, дођете на ливаду и направите нешто парама Управе. Чије је то и ко о томе води рачуна?

ПРЕДЛОГ ПОКРАЈИНСКЕ СКУПШТИНСКЕ ОДЛУКЕ О ПРЕСТАНКУ РАДА ФОНДА ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ и ПРЕДЛОГ ПОКРАЈИНСКЕ СКУПШТИНСКЕ ОДЛУКЕ О ОБРАЗОВАЊУ УПРАВЕ ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ Извод из неауторизованих стенографских бележака са 37. седнице СКУПШТИНЕ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ, одржане 23. децембра 2014. године