Припрема...

29. март 2018.

Усклађивање буџета са потребама грађана


Како је готово читава војвођанска опозиција критковала одлуку Покрајинске владе у вези са ребалансом три месеца након изгласавања буџета АП Војводине за 2018. годину, шеф посланичке групе „Александар Вучић – Србија побеђује“ у покрајинском парламенту Миленко Јованов одбацио је такве наводе опозиције рекавши да је ново усклађивање буџета заправо потреба за инвестиционим улагањима.

„Здравствени систем у Војводини је затечен у веома лошем стању. Имамо велике проблеме са медицинском апаратуром и далеко смо од минималних услова и принципа у којима би требало да функционише здравство у 21. веку. Милијарда динара иде за набавку нове опреме и наша идеја је да се оно што се већ ради, а то је улагање у здравство, подигне на још виши ниво“, казао је Јованов уочи почетка заседања покрајинске скупштине.

Он је поручио да сви они који су против улагања у здравство, требају отићи у Општинску болницу у Кикинди, како би тамошњем становништву објаснили да им није потребан нов ЦТ апарат.

Објашњавајући да буџет Војводине није нестабилан, он је казао да је сада идеална прилика за јефтина задуживања по каматној стопи која би могла ићи и испод два одсто, те да је идеја владајуће већине да се тим задуживањем побољша квалитет живота, како у смислу побољшане здравствене заштите, тако и у смислу заштите животне средине и квалитетнијег реаговања на високе водостаје.

Извор: Танјуг