Припрема...

30. септембар 2017.

Усташки пир против Вучића и Србије!


Хрватски политичари протеклих дана изрекли су много увреда на рачун председника Србије Александра Вучића, којег су не бирајући речи вређали, како у Сабору, тако и у институцијама Европске уније.

Наиме пре хрватске десничарке, Томашић, која је упитала Европску комисију да ли ће Србија моћи да затвори поглавље 23. о правосуђу ревитализовањем историје и, како је навела, “злочиначке идеологије”, посланик Моста и осведочени бранитељ Анте Готовине Миро Буљ председника Србије Александра Вучића назвао је „четник”.

Буљу се као из топа придружио Владимир Шекс, бивши председник Хрватског Сабора, који је истог дана изјавио: “Вучић је један четник, фућка ми се што је предсједник” .

Потпредседник СНС Миленко Јованов за наш лист каже да се дивљање хрватских политичара дешава баш у моменту када Александар Вучић улаже надљудске напоре да Балкан коначно крене унапред.

– Како не би постао “Блиски исток” Европе, да коначно изађемо из спирале зла, страдања и уништавања и почнемо да се бавимо економијом и развојем. То, очигледно, њихови мозгови нису у стању да разумеју, јер се воде искључиво бескрајном мржњом према Србима… Колико Срба у Хрватској они могу да поднесу? Па протерали су 500.000 Срба и опет им Срби сметају и оптужују и оне који су неким чудом остали тамо и оне које су протерали, а да нико жив не схвата зашто и за шта. Србија никада у својој историји, за разлику од Хрватске, није имала “злочиначку идеологију”, па не може ни да је оживи, али се чини да у Хрватској злочиначка усташка идеологија никада није ни умирала, а данас је живља него икад. Ипак, сумњам да је све ово случајно и да неко очигледно покушава да преко њихових будалаштина унесе немир и нестабилност у овај део Европе. Уосталом, не би био први пут да су они буздован у туђој руци. То им је, уз мржњу према Србима, трајна историјска категорија…- закључује Јованов.

Извор: АЛО