Припрема...

21. октобар 2022.

УЗИМА ПОСЛАНИЧКУ ПЛАТУ, А СПРДА СЕ СА СКУПШТИНОМ СРБИЈЕ!


Александар Јовановић Ћута, посланик коалиције ‘Морамо-Заједно’, поново бриљира у Скупштини! После предлога да решење за косовски проблем буде да ,,Срби и Албанци заједно гаје јагоде’’, током расправе о броју ресора у новој влади предложио је формирање ’министарства за све и свашта!?

Веровали или не, Јовановић је ову своју ‘генијалну’ идеју формално предложио амандманом за измене закона о министарствима!?! У том документу Јовановић тврди да је држави потребно ово министарство јер председник Србије Александар Вучић ‘одлучује о свему, док се министри ни за шта не питају’.

Само један ресор

Јовановић је у амандману написао и да је Србији потребно само ово министарство, док је све друго вишак и непотребно!?!

‘Сматрам да је потребно укинути сва министарства предложена законом о изменама и допунама закона о министарствима и у уместо њих установити само једно Министарство за све и свашта – Александар Вучић. С обзиром на чињеницу да се министри у претходном сазиву нису питали ништа, као што се и будући министри неће питати ништа, већ о свему одлучује Александар Вучић. Имајући у виду кризу у којој се налазимо и свакодневна поскупљења основних животних намирница, као меру штедње предлажем оснивање једног Министарства за све и свашта – Александар Вучић, уместо свих осталих’, дословце је написао Јовановић, који, иначе, како је пријавио Агенцији за борбу против корупције, прима месечну посланичку плату од 132.000 динара!

Коментаришући ове наводе, шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов каже да ‘мисли да је Ћута врло озбиљан и да је овај предлог плод дубоког промишљања, анализе, знања и искуства’.

– Такође, мислим да он озбиљније од овога не може. То је максимум. Међутим, закон о министарствима говори како политичке снаге гледају на питање организације и структуре владе. Зеленовић и Ћута би овако уредили министарства само да могу. Грађани треба да знају да би ово и било спроведено у дело када би разне Ћуте дошле у прилику да буду на власти. Истовремено, верујем да ће Ћута свој генијални план предложити и госпођи Виоли фон Крамон, чим је буде срео, да је спроведу тамо где су ‘Зелени’ на власти – истиче Јованов.