Припрема...

7. фебруар 2023.

Уживо призивали убиство Вучића


Гости емисије „Утисак недеље“ на Шолаковој телевизији Нова послали су морбидне поруке уживо у етар, између редова призивајући убиство председника Србије Александра Вучића.

Професор Факултета политичких наука у Београду Иво Висковић повукао је директну паралелу између румунског диктатора и српског председника, а поводом аплауза током расправе о Косову у Скупштини Србије.

И други учесник емисије Владета Јанковић, посланик опозиционе групе Уједињени, испричао је причу која је такође асоцирала на убиство председника.

Коментаришући ова поређења, Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС, за Српски телеграф каже да је то све „јако занимљиво“.

Они су најпре, у контексту приче о председнику Вучићу, говорили о убиствима владара, а онда се ограђивали да, како кажу, не би неко помислио да они позивају на убиство. Али, чекајте, како вам та поређења уопште падају на памет кад причате о председнику Вучићу? Како им није пало на памет, рецимо, неко поређење са спортом на пример или неким владаром који није убијен, него баш стрељање и дивљачко убиство ножевима и сабљама? Проговорила подсвест. Не знам шта би друго могло бити -истакао је Јованов.

Пише: ТАМАРА БУЈИШИЋ