Припрема...

26. јун 2016.

ВАНУ, АНКУВ и два ВАНУК-а


[vc_row][vc_column][vc_column_text]Када је реч о ВАНУК-у (Војвођанска академија наука, уметности и културе), основаном одлуком Скупштине АП Војводине у јулу прошле године, Миленко Јованов из СНС-а истиче да то и не постоји, на шта указује и Мироје Јовановић из Треће Србије. Бојан Костреш из ЛСВ-а, међутим, каже да „ВАНУК мора опстати и да се војвођанска аутономија не сме умањивати“, те да ће наставити да се боре за то јер је то један од основних стубова њихове политике. А Драгослав Петровић, члан Политичког савета ДС-а, наводи да ВАНУК није заживео ни формално ни суштински, али да ова странка инсистира на континуитету институције каква је АНКУВ, „која је успешно функционисала задње три године”, па било у тој форми или у некој другој која би се нашла.

Истичући да су грађани на изборима управо показали шта мисле о политици оних који су се залагали за ВАНУ и ВАНУК, Јованов наводи да је одговор на питање и академије наука и науке као такве у АП Војводина дао Уставни суд својом одлуком о Статуту и Закону о надлежностима. „И ако смо цивилизована земља, каква сви желимо да будемо, одлуке суда се спроводе, а не игноришу и заобилазе”, додаје он.

www.politika.rs[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1467600480239-de0bfca3-f567-5″ taxonomies=“25″ exclude=“1861″][/vc_column][/vc_row]