Припрема...

26. децембар 2016.

Важни су и политички разлози


За Војводину би 2017. могла да буде година у којој ће бити донет закон о финансирању Аутономне Покрајине Војводине, уколико се испуне најаве председника Владе Србије Александра Вучића које је дао током скупштинске распаве о Буџету за наредну годину.

За потпредседника СНС и шефа Посланичке групе „Александра Вучић – Србија побеђује“ у покрајинском парламенту Миленка Јованова доношење закона о финансирању има и своје политичке разлоге.
– Важно је да више не постоји спремност да се и ово питање злоупотреби у правцу стварања јаза између републичке и покрајинске владе, што је био случај у претходном периоду. Подсетићу на то да је бивша покрајинска власт, а у складу са њиховим идејама о фактичком подржављењу Војводине, имала намеру да предложи решења која би довела до потпуног разбијања јединственог фискалног система Србије и фактичког формирања два паралелна система, Србије и Војводине, који готово да не би имали никаквих додира. Ми, за разлику од претходне власти, сматрамо да овај закон треба да буде усклађен са Уставом и са укупном државном организацијом Србије, али и да се њиме створи јасан и стабилан систем финансирања за покрајинске институције и потребе грађана у Војводини – закључио је Јованов.

Извор: Дневник