Припрема...

1. март 2015.

Вербић да размисли о оставци


Најава Министарства просвете да ће просветарима који штрајкују бити смањене плате је скандалозна, спорна са становишта уставности и законитости и показује одсуство воље надлежног министра да се проблем штрајка реши.

Министар Срђан Вербић уместо да иде у сусрет проблемима и тражи за њих решење, уместо да разговара са просветарима и тражи начин да договором што пре оконча штрајк, својим бахатим односом и сулудим предлозима само може да изазове нову радикализацију протеста који траје већ четири месеца.

Апсолутно је недопустиво да се и у случају просветара понови сценарио виђен приликом штрајка адвоката, када је један други министар тврдоглавошћу и бахатошћу довео до колапса правосуђа, а затим прихватио све захтеве штрајкача осим сопствене оставке.

Демократска странка Србије сматра да су српском школству потребне корените промене, које ће вратити дисциплину у школе, успоставити пољуљани ауторитет наставника и професора, вратити им професионално и људско достојанство и обезбедити егзистенцију и које ће довести до тога да наша деца имају знање које је примењиво. Очигледно је да министар Вербић својим понашањем није у стању да обезбеди чак ни редовно одвијање наставе, а камоли нешто више, па би било крајње време да уместо што размишља о неуставним и незаконитим притисцима на просветаре у штрајку, размисли о сопственој оставци.