Припрема...

27. јун 2014.

Владавина СНС-а у Зрењанину претвара се у хајдучију


zrenjanin_zupanija_eУ време када се од највиших представника власти, из редова Српске напредне странке, скоро свакодневно може чути да Србија треба да буде пристојна и уређена држава, а поштовање закона највиша вредност, бахатошћу представника исте те странке, предвођених новоустоличеним градоначелником Зрењанина, Демократској странци Србије је брутално и незаконито отет одборнички мандат у Скупштини града Зрењанина.

Наиме, одлуком чланова Градске изборне комисије из редова владајуће коалиције предвођене СНС-ом, потпуно супротно слову закона, одборнички мандат је, уместо представнику Демократске странке Србије, додељен бившем одборнику СНС-а, који је својевољно поднео оставку на место одборника. То само јасно говори да се владавина СНС-а у Зрењанину претвара у хајдучију у којој је све дозвољено, ако одговара интересима СНС-а. Самим тим, ни Устав, ни закони, ни други акти немају никаквог значаја и не морају се уважавати, ако су супротни тим интересима.

Демократска странка Србије ће се већ данас обратити Управном суду у намери да заштити закон и своја права. Истовремено, колико сутра ћемо се обратити и међународним институцијама, пре свега ОЕБС-у, како бисмо указали на незаконито понашање владајуће СНС и њене коалиције у Зрењанину.