Припрема...

14. јул 2023.

Владета се хлади на Дивчибарама, док ми радимо у Скупштини


Опозициони посланик Владета Јанковић признао је, гостујући на Шолаковој телевизији, да није присуствовао седници Народне скупштине, на којој се расправљало о смени министра Братислава Гашића, коју је опозиција сама тражила, јер је у то време био на Дивчибарама.

Овај народни трибун, који се заклео да ће се борити за интересе грађана и који је за то добро плаћен, очигледно се бори само за свој интерес, што је и потврдио када је, без имало стида и срама, рекао да је одуствовао са свог радног места у јеку веома важне седнице – јер је морао да предахне.

Срамно Јанковићево понашање овако сам коментарисао за за Српски телеграф:

„Много је напорно радио Владета, па му је требао предах. Као да је на њиви био, а не у климатизованој скупштинској сали… Најпре бих да подсетим грађане да су управо овог човека, који није у стању ни да седи, предложили за градоначелника Београда! Па ви видите колико су то озбиљни људи и докле би довели земљу својим завитлавањем и сулудим предлозима.

Друго, велики број посланика опозиције није био у сали ни тада, али ни на гласању за друге тачке дневног реда које су предложили! Од 85 посланика који су тражили седницу, за те тачке које су сами предложили, гласало је њих 49 и то показује њихов однос како према Скупштини као институцији, тако и према својим бирачима. Срамота. Немам другу реч“.