Припрема...

13. октобар 2013.

Власт да спречи фалсификовање историје


srpska-vojska-prvi-svetski-rat_520x320

Покрајински одбор ДСС позива државне органе Србије да се, уместо најављене једногодишње припреме за геј параду, изврше озбиљне припреме за обележавање стогодишњице Првог светског рата, како би се на време предупредили покушаји фалсификовања историје на штету Србије.

Ово питање је веома важно за српски народ у Војводини, јер је један од резултата Првог светског рата ослобођење простора на којима живе Срби и њихово уједињење са Србијом. Управо зато, сматрамо да су веома опасне информације које су се више пута могле видети у медијима, да се у Аустрији, Мађарској И Немачкој научни и политички кругови припипремају да долазећу стогодишњицу искористе како би се историјске цињенице представиле на другачији начин, наравно, на штету Срба И српског народа.

Оно што додатно забрињава јесте да се овим настојањима очигледно прикључила и покрајинска Власт у Војводини, која је Декларацијом о заштити уставних и законских права АПВ, такође фалсификовала историју и као моменат присаједињења Баната Бачке и Срема са Србијом означила 1945. годину и одлуку Скупштине изасланика народа Војводине. Када се томе додају и изјаве неких званичника Европске уније, онда је јасно да овде заправо ради о организованом покушају стварања услова за даљу дестабилизацију Србије, отварањем тзв. Војвођанског питања.

Уколико власт не жели, или не сме, да се овим питањем бави, и уколико сматра да је геј парада важнија, онда је позивамо да то јавно и саопшти, како би и Србима у Војводини потпуно било јасно како их власт у Србији види.