Припрема...

19. мај 2018.

Власт у Параћину дели грађане на „жуте“ и остале


Потпреседник Српске напредне странке Миленко Јованов реаговао је на најновију аферу у Параћину у коју је укључен бивши директор Водовода у Параћину Александар Милојковић који је опростио дугове за воду члану Демократске странке и потрошио 10 милиона на копање бунара а никада није нашао воду.

Јованов је тим поводом истакао да је очигледно да власт у Параћину грађане дели у две групе, те да они који су блиски власти имају повластице у свему па и у плаћању комуналија.

– Очигледно је да се грађани Параћина деле у две групе, па су у једној жути и за њих важе посебна правила, па и то да не морају да плаћају рачуне за воду, а у другој сви остали који то морају – каже Јованов.

Јованов је такође убеђен да све што се тренутно зна о аферама у Параћину је само почетак, а да ће се све потпуно разоткрити тек када демократе оду са власти из те општине.

– Као што сам недавно и рекао, чега ту све има и шта је све ова жута екипа радила, видеће се тек након што буду изгубили власт. Не сумњам да је број афера толики да се сваког дана може писати о новој, али грађани Параћина ће тек да виде чега све ту има и како се трошио њихов новац – закључује Јованов.

Параћин је више од 7 дана био без воде за пиће, у марту ове године, а то је само једна од многобројних несташица воде с којим се годинама грађани боре. Воде, такође, у Параћину није било ни током ове зиме и прошле године током лета. Да ситуација буде гора, Милојковић није контактирао Геолошки завод Србије, ради геолошких испитивања, јер да јесте, знао би да на том месту воде нема довољно и не би бацио 10,2 милиона динара на ископавање неупотребљивог бунара. Уместо тога, Милојковић је платио геолошка истраживања приватној фирми 2008. године.

Извор: Србија данас